HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Jumaat, 8 November 2013

Housekeeping 40 hours

Assalamualaikum. . .
Apa khabar semua? Macam mana dengan cuti raya Deepavali minggu lepas? mesti syok dapat bercuti panjang apatah lagi dapat bercuti yang famili yang tersayang kan?. .Aku kali nie tak dapat balik bercuti sebab pada hari Isnin ada kuliah dan aku kena siapkan housekeeping 40 jam sebelum minggu depan. . .sekarang tinggal 6 jam jer lagi.. eh kejap, korang faham tak maksud housekeeping 40 jam?
Kalau yang tak tahu tue, meh aku nak habaq kat korang.. sebenarnya, housekeeping 40 jam tue adalah latihan praktikal sebelum aku dilepaskan untuk membuat praktikal yang real pada semester 2 dan 3 nanti.. kitorang perlu buat semua kerja housekeeping seperti iron linen kat laundry, kemas bilik, cuci lantai dekat public area,and so on lah… asalkan cukup sehingga 40 jam. . .aku selalunya buat latihan praktikal nie pada waktu terluang jer. . .contohnya,pada satu hari tue kuliah aku hanya pada sebelah pagi, so, aku akan buat kerja-kerja H/K tue pada sebelah petang. .memang korang rasa macam latihan nie meletihkan, tapi berbaloi tau sebab ia membantu student untuk mendapat CGPA yang tinggi. .setinggi mana tue Allahuallam la kan? janji kita dah usaha..yang lain tue serahkan pada takdir jerla… kalau diikutkan pada assessment, untuk  latihan praktikal H/K  nie akan dinilai sebanyak 20%, yang lain-lain seperti berikut:


                         Sanggup bukak Adobe Photoshop tau sebab nak buat benda alah nie…
Alhamdulillah, naseb baek final just 30% jer…kalau tak, memang susah nak score CGPA yang tinggi. .

So, korang nak tau tak macam mana kitorang buat latihan praktikal nie di setiap bahagian dalam Hotel UITM tue? Aku tak dapat gambarkan melalui menaip, jadi nikmatilah kepingan gambar-gambar yang dah disnap sepanjang aku berhousekeeping hari tue…


bersenam dulu!!





Tandas pon kena cuci tau!!


kemassss...






Wasalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com