HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Isnin, 21 Oktober 2013

Semester 1

Assalamualaikum...

Lama bebenor aku tak update blog kesayangan aku nie kan? Ceq mintak maap na kat hangpa semua..sebab ceq memang sibuk sangat-sangat semenjak ceq tercampak kat UITM Penang pada suatu ketika dahulu...memandangkan ceq dok kat Penang nie, bahasa Kelantan dah jarang guna pakai dah..asyik2 cakap luaq, kadang-kadang speaking pon hado..semua bercampuq sampai ceq tak tau dah ceq nie asal dari Kelantan ke atau Penang...

Dah..dah..malas pulak aku nak taip ayat negeri Utara nie...amboi, mentang-mentang aku dok kat Penang, semua benda aku nak tukar yerr..tak patut betol! Oke, mesti korang nak tau kos ape yang aku ambek kat UITM Penang nie kan? adakah engineering? atau Farmasi? atau mungkin Bisnes?hehe, tidak sama sekali ya kalian, aku sebenarnya ambek kos Pengurusan Hotel. Ramai jugak yang tanya adakah aku minat ngan kos nie? oke, boleh jugak dikatakan aku minat ngan kos nie sebab aku minat kerja dalam hotel, walaupun kos nie aku letak dalam pilihan kelima..hehehe. Ekceli, aku nak ambek bahagian pendidikan, tapi mungkin rezeki aku terarah di bahagian perhotelan kot! mane tau, abes graduate nanti aku jadi manager kat mana-mana hotel atau aku bangunkan hotel sendiri ker.. korang jugak yang untung..hehe untung ke?

Untuk semester pertama nie, aku just ambek 19 kredit jer. Maksud aku just ambek 7 subjek. Apakah subjek2 itu? meh aku tunjukkan..

  • Fundamentals Of Hospitality And Tourism Industry
  • Housekeeping Management
  • Front Office Management
  • Introduction To Management
  • National Kesatria 1
  • Introductory Japanese (Level 1)
  • Preparatory College English

Alhamdulillah, setakat nie aku boleh lagi catch up semua subjek2 nie..cuma subjek  yang susah sikit aku nak faham ialah sujek Introduction To Management. Kalau Bahasa Jepun plak, awal-awal belajar dulu memang agak pening sikit, tapi memandangkan aku ada kawan yang pandai dalam bahasa Jepun, dan aku banyak tengok drama-drama Jepun,jadi lebih senang aku nak faham bahasa Jepun tue..so, untuk bahasa Jepun nie, aku ada 2 orang Sensei la...

Untuk pengetahuan kalian jugak, aku bukan sajer akan hadapi paper teory jer, malah aku juga akan hadapi ujian practical, tapi bukan semua subjek, just subjek housekeeping, front office dan kesatria jer..so, senangla aku nak score masa exam final nanti sebab assessment untuk practical sajer dah 20%.

Mungkin korang pelik, apa itu Kesatria kan? oke, kesatria nie macam ko kurikulum kitorang la... subjek nie senang jer nak dapat A (InsyaAllah) sebab kita just ada ujian berkawad ngan ujian teori jer..kalau-kalau sape yang dah pandai berkawad masa sekolah dulu, mesti senang nak pas punyer..kawad Kesatria nie same jer ngan kawad Polis...jadi untungla sape yang pernah masuk dalam badan beruniform kadet polis.

oke, setakat nie jer yang aku dapat taip untuk kali nie...InsyaAllah, nanti kalau aku ada masa nanti, aku akan update entry yang lain pulak..sekiranya aku ada ideala nak tulis ape-ape kat blog nie la kan... tapi, kalau aku kelewatan, maaf sesangat yer!

So, bubui!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com