HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Isnin, 16 September 2013

OMG Charlie!!!!

Assalamualikum. . .

Oke, untuk entry yang hari tue, aku dah bagitau sikit-sikit pasal binatang charlie tu kan? Haa...tue baru mukadimah jer, yang nie aku nak citer dari A sampai Z pasal binatang charlie nie. . .eeee, tak sabaq nak habaq kat hangpa!


 

Aku sebenarnya dah lama tau pasal charlie nie, tu pon sebab adik aku yang cakap. Adik aku tinggal kat asrama, so dia selalu kena charlie nie. .sakit oi!! banyak luka kat tangan adik aku. . .kesiaaaaannn... Dulu, aku boleh la gelak-gelak kat dia sebab kena dengan menatang tuh!, tapi sekarang dah kena atas batang hidung aku sendiri. .haa, kan dah padan ngan muka...

Masa fes time aku tengok charlie nie, cepat2 aku lompat atas kerusi. Bukan apa, takut sangat kalau kena bisa charlie tue. Sakit wooo kalau kena! mau tak tido malam aku. Dahla homesick aku tak habes lagi...hehehe. Tapi, tapi, tapi, sekarang dah tak buat benda yang tak senonoh tue dah...kalau nampak menatang tuh, terus aku and the gang ambek salotip dan tampal kat badan charlie, biar dia mampus ngan sendiri.

Nie aku nak share sikit tips yang mungkin berguna untuk korang membanteras musuh yang durjana ini. .hehehe, durjana la sangat kan?

yang pertama : kalau tiba jer waktu maghrib, silalah korang tutup semua pintu dan tingkap yang ada bagi mengelakkan daripada charlie nie masuk. .korang tau lah kan, charlie nie bukannya belajar bagi salam nak masuk umah orang, pakai redah jer... tue yang aku panggil musuh durjana tue...selain tue, kita dapat jugak halang syaitonirrajim daripada masuk ke rumah kita yerdak?

yang kedua : Si Charlie nie, memang sangat-sangat!! suka pada cahaya. .so nasihat ceq, korang padamkanlah lampu yang ada. Tapi kalau padam semua, macam mana korang nak buat kerja kan? Jadi padamkanlah lampu separuh. kalau kat Kolej Delima nie lampu kat bahagian meja study ada 4 kan? jadi guna 2 lampu pon dah cukup. better bukak yang tengah la....oke!

yang ketiga : Kat kolej kita telah disediakan langsir kan? so, masa korang nak tidur, sila-sila lah tutup tingkap korang dengan langsir. Fungsi dia, bagi mengelakkan charlie nampak cahaya yang dipasang dalam rumah kita.. ada paham! tapi, kalau korang tidur dalam gelap gelita tak payah tutup pon takpe....

yang keempat : Kalau nampak si Charlie nie, jangan pukul atau bunuh dengan sebarangan. .kita kan ada undang-undang...( choi!!). Sebab apa? sebabnya, kalau kita pukul dia dengan benda, nanti geng2 charlie yang lain akan datang lebih banyak kat bilik kita. .bagaimana dia dapat kesan, aku tak tau....tanyalah encik google k!!

yang kelima : sebelum pakai baju or nak tidur, kebas-kebas dulu la baju korang tue, mana tau ada terselit charlie yang durjana tue, korang jugak yang susah kan?



                                                  nie la jadiknya kalau kena charlie...seram tak?

 


yang keenam : kalau nk bunuh dia, pakai salotip. 

 yang ketujuh : dah takde!!

Haaa.... harap-harap, dengan tips yang aku bagi nie korang dapat guna untuk kepentingan korang. .setakat nie, alhamdulillah takde charlie yang serbu masuk. .adala sekor dua...aku guna tips yang tue la...

So, see u next entry! wasalam.....

Jumaat, 13 September 2013

MDS dan KOLEJ DELIMA

Assalamualaikum. .

Semenjak aku tinggalkan rumah dan bertapak lebih 2 minggu kat UITM Penang nie, aku tak pernah-pernah update blog kan??
Sory korang, aku memang sibukkkkk sangat-sangat!. 2 minggu lepas baru habis MDS.Haaa... kalau nak cerita pasal MDS, memang menjadi mimpi ngeri buat aku ngan kawan-kawan yang lain. .dalam minggu MDS hari tue, memang terseksa sangat-sangat! tapi seksa dengan jadual aktivitinya jerla. . .kalau yang akak-akak ngan abang-abang PM, semuanya baik-baik dan sporting angat! ^^ Bayangkan, nak pergi makan kena beratur, nak ke Pusat Islam kena beratur, nak ke bilik pon beratur, senang citer setiap tempat nak kena pergi semuanya kena beratur. .rimas . rimas. .rimas! Tapi aku tak salahkan abang ngan akak PM sebab diorang buat kerja diorang, so nasiblah kan?


Dah, dah.. aku malas nak membebel pasal MDS tue, kita tutup buku. Kita bukak cerita lain plak. Dekat UITM Penang nie, aku dan kawan-kawan seangkatan dengan aku telah diberikan sebuah rumah. Dalam sebuah rumah tue boleh didiami seramai 8 orang yang dilengkapi dengan 2 bilik tidur, 2 bilik air dan kat tengah-tengah adalah tempat kitorang study.Rumahnya tersangatlah besar dan selesa.

nielah ruang belajar kitorang, luas tak?



boleh dikatakan kawasan dapur, tapi tak berasap.


our bathroom.. ^^

So, macam mana? ok tak? silakan jeles yer. . . .hehe

Tapi, tapi, tapi, dalam keadaan rumah yang agak selesa dan indah ini, terselit jugak perkara yang palinggggg aku tak suka iaitu.....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

korang kenal ngan binatang nie? meh aku kenalkan.... nie lah charlie atau kumbang rove.. boleh dikatakan binatang nie sebagai haiwan perliharaan kami dekat UITM, sebab, dekat area Penang dan Kedah memang banyak sangat serangga nie. .haiwan nie memang tersangatlah bahaya kerana kalau kita terkena cecair dari badan dia, kulit kita akan melecur tau! so, hindarilah diri anda oke!. . aku pon setakat nie Alhamdulillah masih dapat mengelak daripada panahan cecair charlie nie. . .kalau nampak jer binatang nie, aku terus ambik salotip dan lekatkan kat badan dia. . .biar dia mampus dengan sendiri...hhehehe, kejam tak? sapa suruh datang kan?

Mungkin setakat nie jer kot entry untuk kali nie. . . banyak lagi kerja nak buat.... see u!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com