HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Ahad, 28 April 2013

Kamsahamnida Abang Apit!

Thanks Abang Apit!! Comel sangat!!



p/s: kawan aku ada cakap dia nk jugak doodle macam nie. .dia suruh aku buat. .mana la aku pandai oi!!

Ahad, 21 April 2013

Majlis Kecemerlangan STPM 2013

Assalamualaikum!!

Sabtu lepas, aku dan 36 orang rakan aku yang lain telah menghadiri satu majlis kecemerlangan yang telah berlangsung di sekolah aku. . .masa awal-awal aku dapat call dari pihak sekolah tentang majlis tue, aku jadi eksited giler!! sebab sape tak suka kan, orang nak sambut kejayaan kita tuh!

Masa pihak sekolah call aritue, dia ada cakap yang kitorang akan naik ke atas pentas tuk menerima sumbangan daripada pihak PIBG sekolah. . .fuhh!! sekali lagi aku jadi eksited. . .wakaka! ^_^
Dan yang paling takleh blah lagi, lepas aku dapat call tue, aku dah start feeling-feeling naik pentas dah. .pastu dalam otak nie, ligat giler dok pikir nak pakai baju apa. .memang aku selongkar habes almari aku nak cari baju yang chantek-chantek.huhuhu ^_^ orang nak sambut kita, mestilah kita kena nampak chantek n gojes khonn!!



wif my bff!! sayam kamoo!!

Oke-oke, kita lajukan sikit perjalanan cerita kita. .Kata cikgu aku, aku mesti sampai kat sekolah seawal jam 7.45 pagi untuk melancarkan lagi perjalanan majlis. .Rasa macam kembali ke zaman sekolah plak datang awal-awal nih!! Tapi, akibat Tuhan menurunkan hujan rahmat pada pagi yang indah itu, terpaksa lah aku memperlewatkan sikit kedatangan dahku ke sekolah. .awal mulanya, aku dah plan nak bawak keter ke sekolah. . .senang kalau hujan turun, aku still dapat datang awal.But, pada hari tue, Ila kena pergi asrama sebelum pukul lapan sebab dia ada sesi motivasi ngan junior-junior dia. . . jadi terpaksalah aku bawak motor ke sekolah. . .frust giler tau! bayangkanla,dah la pakai chantek-chantek, pakai high heels plak tue,pastu naik motor,rasa macam orang tak betol jer gayanya. .hmm. .apala naseb dahku :(

Selain aku, mama ngan abah aku pun turut sama pergi ke majlis tersebut sebab diorang dijemput oleh pihak sekolah. . tapi diorang pergi lewat sikit dari aku, sebab pagi tuh ada majlis mesyuarat PIBG. .pada pukul sebelas itulah, baru majlis kecemerlangan berlangsung. . .wit..wit!!

Tapi, tapi, tapi, dalam keadaan dahku yang eksited kemain tue. .terselit gak peristiwa yang tak leh blah sepanjang event tuh berlangsung. .sia-sia jer aku datang awal ke majlis PIBG tuh. .bayangkanla, dari pukul 8 pagi hingga pukul 11pagi aku dok terpacak ntah pape kat sekolah sebab menunggu orang besar datang ke sekolah. .masa menunggu tuh, sakit urat? sakit kaki? sakit kepala? semuanya bergabung buat sakit-sakit kat dalam tubuh aku nie. .lagi-lagi sakit hati. .hmmm..hampeh tau!

Walaubagaimanapun, dalam keadaan sakit hati yang melampau kat orang besar tuh, diri dahku ini terubat jua dengan hadiah yang disumbangkan oleh pihak PIBG dan pihak sekolah. .lepas aku terima jer hadiah tuh, hati aku yang sakit tadi, cepat-cepat jer sembuh. .fuhh!! dasyat tau! Mana taknya, hadiah yang aku dapat bukannya kecik, tapi besar dan memberi kegunaan untuk aku pergi masuk ke Universiti nanti .!! nanti tak payah dah dok terhegeh-hegeh tarik baju abah belikan beg baju untuk aku, sebab aku dah ada beg!! hehehe. .i suka . i suka .!!

Korang tau tak, dah lama aku teringinkan majlis kecemerlangan yang macam nie. .selalunya, asyik tengok orang lain jer dok naik pentas,dan dapat sumbangan bagai. .Alhamdulillah, dengan berkat doa aku dan ibu bapa serta guru-guru yang tidak putus-putus, aku dapat jugak merasa menjadi seorang pelajar cemerlang di sekolah. .bukan senang tau aku nak capai sampai ke tahap nie. .banyak rintangan yang harus dahku lalui sepanjang aku bergelar student dulu. .Dulu, aku boleh dikatakan ZERO dalam semua subjek, tak kirala ekonomi? sejarah?bahasa melayu? muet? pengajian am? semuanya aku blur. .tak nampak matlamat hidup aku masa di form 6.
Tapi, naseb baik aku masih dikurniakan rakan-rakan seperjuangan yang sentiasa memberi aku semangat untuk meneruskan perjalanan sebagai pelajar tingkatan 6. .pelbagai suka duka kami lalui bersama. .Afiqa, Nazifah,Asfa,dan Afnan, thanks sebab sentiasa menjadi pendorong aku sehingga aku mencapai apa yang aku inginkan. .aku tak akan lupakan jasa korang!! saranghae! <3 <3




So, thats all for today. .now, korang tengok-tengoklah gambar dahku ngan kawan-kawan n wif my parent semasa kat event aritue. . .enjoy! !










wif my mama n abah!!














Giyomi Versi Wawa Rosli O_O

Assalamualaikum. .

Sekarang, gelombang giyomi semakin hangat kan? ? kalau kat youtube, banyak giler video giyomi yang dimuat naik oleh diorang. .para blogger pon tak ketinggalan tau!!

Kawan aku cakap, nape aku tak buat video giyomi? Biar betul diorang nih! So, lepas aku berdebat ngan diorang, diorang kasi cabar aku buat video giyomi versi aku sendiri. O_O. .mula2, aku malu kowt!! tapi, kalau buat pon, oke jugak kan? nak tengok ker? mohon jangan gelak oke!! kalau gelak, gua kasi sengat lu punya olang tau!! hehehe acah jer ^_^


video



Sekian...

Sabtu, 20 April 2013

" My First Giveaway By SS "


klik banner ya!!
tag:


'Giveaway by The Cavern Healthcare'


Assalamualaikum. . 

Korang nampak tak banner kat atas tue?? nampak kannnn!!
Ha..macam biasalah ayat yang aku bagi kat korang kalau jumpa banner GA macam nie iaitu 
Klik Banner Tue Oke!!

Tadi aku ditag oleh rakan blogger yang BW ke blog aku. .thanks ya!! sbb sudi jemput wawa join skali!
Dia macam-macam tau jer yang wawa sekarang sedang eksited kemain nk join GA-GA bagai nie. . .kalau tak silap, dah 5 buah,kaki,batang,jenis giveaway yang wawa join untuk hari nie. .hebak mu!!

Selalunya, kalau wawa join GA, hadiahnya tak lain tak bukan iaitu topup, baju peplum, cursor, domain, keychain n banyak lagilah!!
Tapi..tapi..tapi.. giveaway yang nie lain dari yang lain tau!! Lain yang macam mana tue? nak bagi bunglow sebijik? keter ferari sebijik? atau nak bagi motor sebijik?
hahaha. . .semuanya salah oke! kalau korang nk tau hadiahnya,kenalah join GA nie dulu. . cuma klik jer kat banner tue.. semua benda yang korang nak tau pasal GA nie sudah tersedia di dalam blog owner GA tue. .
segalanya di hujung jari anda!! chewahh!!

See you!!

"Mini Giveaway by Fly High"


klik banner tuk join ya!!!

Mangsa Tag:
Diyana Hani

Jumaat, 19 April 2013

Segmen Template Paling Cantik, Kemas dan Ringan 2013

Assalamualaikum. .

join segmen lagi yey!!! aku rasa, blog ak nie dah ringan sebab kejap jer nak loading . harap-harap aku menang!!! amin....


klik  banner ya!!!




Mini GA by Syiela


klik banner tuk join...

dah follow!!: 1502


"SEGMEN: KAMI & BLOG AWAK!"

Assalamualaikum.  . . hari nie, entry aku asyik2 join GA jer kan?? hehehe. .ak pun xtau macam mana aku boleh jadi eksited kemain nk join GA bagai nie. .huhu. .


Segmen ini dijayakan oleh CCK, Aisya Humaira, FizGraphic dan Cik Lyeen


nampak banner kat atas?? klik kalau korang nak join. .

Follow:
FizGraphic (dah lama sudah... ^_^)
Cik Lyeen (3042)
Aisya Humaira (5118)
CCK (792)


Makan- makan Giveaway by miratul Reyyah

   
macam biasa..klik banner ya!!





SENARAI HADIAH / MAKANAN/ JAJAN/KEREPEK.. hehe

                                                            Kek Lapis Sarawak x 1
                                                            
                                                            Popiah Perisa Keju x 1
                                             
                                                           Popiah Simpul Kasih x 1

                                                                Kacang Telur x 1

                                                                   Maruku x 1

                                                                Kuih Sepit x 1

                                                                Kuih Lidah x 1

SEGMEN: Saya Nak Free Gift by Miratul Reyyah


klik banner tuk join oke!


Senarai Hadiah

1) Shawl  x 1

2) Tudung Bawal x 1

3) Cute Note Book x 1

4)  Sleeping Mask x 1

5) Clean & Clear cleanser x 1

6) Face mask x 1

Khamis, 18 April 2013

Segmen : Gadis Blogger DSLR

Assalamualaikum. . .

Tadi, semasa wawa berblogwalking, wawa terjumpalah satu kontes yang telah dianjurkan oleh saudara Hafizi!! kontes nie masih panas-panas lagi tau!! baru jer dia update. . .so, dengan berbesar hatinya, wawa join kontes nie memandangkan syarat-syaratnya pun amat-amatlah simple dimple. . .huhuhu . peace!

Ekceli, aku tak taula kontes nie kaum adam leh join ke tak. .sebab tengok tajuk kontes nie pon dah ala-ala gegurl jer. .lau ada kemusykilan, sila tanya bro Hafizi nie yer!! wawa tak tau. . ^_^


klik banner tuk join oke!!

Nickname: Wawa Rosli
warna tudung: Pink
warna baju: Ungu lembut

Mangsa tag:


Rabu, 17 April 2013

Host Feveret Dalam Running Man

Assalamualaikum. .

Ada tak sape-sape kat sini yang minat Running man? kalau ada tue, sila angkat bontot tinggi-tinggi oke!!
huhuhu. . .dah .dah .dah .turunkan balik bontot tue. .buruk bebenor gayanya. .wink wink!

Untuk entry kali nie, aku takmo cerita pasal Running man, sebab ramai yang dah tahu tentang rancangan tivi tuh. .tambahan plak yang minat Kpop, kalah den tau!  Kali nie wawa nak share serba sikit tentang salah sorang host dalam running man tuh. .dan berbanding dengan host-host RM yang lain, aku lebih suka dengan host yang sorang nie. . kalau tak,takde la aku terhegeh-hegeh nak buat entry pasal dia yer dak?.

Kalau aku bagi klu, mesti korang kenal sape orangnya kan,kan,kan? ? hehehe...
klunya ialah dalam ramai-ramai host RM, dialah yang paliiiiingggg tinggi. . .ha.ha.ha! kan aku dah cakap, mesti korang dapat teka siapa orang tue kan? Siapa lagi kalau bukan Lee Kwang Soo!! wah!! kalau sape2 yang betol teka tadi tuh, sila tepuk pipi kuat-kuat oke! ^_^

Ya!! memang aku minat si Kwang soo nie. .sebelum running man, aku dah kenal si kwang soo nie. selain kariernya sebagai seorang pelawak, dia juga seorang pelakon tahu! aku pernah jugak la tengok dia berlakon dalam beberapa drama like City Hunter,Bachelor's Vegetable Store,Dong Yi dan Nice Guy. .tak sangka plak, hebat jugak dia berlakon. Memang pandai dia mainkan sesuatu watak dalam setiap drama yang dilakonkan. .hebak mu!



Kalau kita tengok Lee Kwang Soo dalam Running Man, dia nampak macam dunggu jer kan? ?
Tapi, dalam-dalam dunggu dia pon, dia merupakan seorang model tau! nampak jer macam sengal tapi, dengan muka sengal dia tuh boleh jugak dia jadi model. .hebat tak? sebab tulah aku suka dia ketat-ketat!!


Dalam Running Man, kwang soo jugak digelar giraffe disebabkan ketinggian dia yang melampau. .huk9


Dalam Running man, dia jarang nak menang dalam sesuatu game. .kalau ada pon, 3 kali jer. .kalau korang nk tengok, dia menang masa episod 81, 108 dan 137 kalau tak silap aku la. .
aku suka tengok muka dia time dia marah, malu and terkejut. .omo! kiut giler!!


kalau korang yang minat Kwang soo pon mesti akan setuju dengan statement aku tuh. .hehehe. .
Dah.dah.dah. .mungkin cukup setakat nie jer aku share about my kwang soo. .(nie dah lebih nie. .)
mesti korang nak tahu biodata Lee Kwang Soo kan?? haaaa..nah, baca puas-puas oke! aku chow dulu! wasalam.


  • Name: 이광수 / Lee Kwang Soo
  • Profession: Actor and model
  • Birthdate: 1985-Jul-14
  • Height: 190cm
  • Weight: 78kg
  • Star sign: Cancer
  • Talent agency:King Kong Entertainment



MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH


Assalamualaikum. . .

Malam nie, wawa join GA lagi!! lepas wawa bukak shoutbox, wawa dapat satu tag daripada owner GA tue sendiri. . .thanks sebab sudi jemput wawa oke!


klik banner tuk join oke!!

jawapan: 55 biji batu kristal


Selasa, 16 April 2013

Segmen Sahabat Selamanya by Diyana Hani






Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan  silaturrahim sesama  blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen. 

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.






Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua..  Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Isnin, 15 April 2013

Mini Segmen by DiyanaHani


klik banner tuk join. . .

Syarat-syarat:

1) Mempunyai blog.
2)Follow blog hani dan like page blog(kat sidebar)
3)Buat satu entry,copy banner dan backlink ke entry ini.
4) Like link.(akan diperiksa)
5)Tinggalkan url entry anda di bahagian komen.

Like link ini.

Hadiah yang bakal dimenangi.
1) Bekas pensel rilakkuma.-(1)
2) Button badge DiyanaHani.(5)
3) Keychain anak patung.
4) Topup RM5(1)

Pemilihan berdasarkan top referral dan random.org.





Sabtu, 13 April 2013

My Siblings!!!

Assalamualaikum. . .

Kebiasaannya, dalam setiap famili tuh, akan dilengkapi oleh ibu bapa, abang, kakak, adik lelaki, dan adik perempuan. . .kadang-kadang, dalam satu famili tuh hanya tinggal kita sorang-sorang jer. .i mean, anak tunggal lah kan! Aku pon tak kurang hebatnya.masih memiliki ibu dan ayah serta adik-adik yang sangat ramai...aku sangat sayang kat adik-adik aku, walau kadang-kadang membuat perangai sampai aku jadi hulk or undertaker, tapi aku cukup bangga dengan adik-adik aku. . .wahh,feeling habes kau wawa!!

Untuk entry kali nie, takde tips yang aku nak bagi kat korang dan takde peristiwa yang aku nak share ngan korang...hari nie, aku nak introduce my sibling kat uolllss :). . yela, asyik-asyik pasal aku. . mesti jenuh nak membaca yerdak?

Aku merupakan kakak yang sulung daripada 7 adik-beradik.So, kalau dah nama anak sulung, mestilah aku mempunyai tanggungjawab yang agak berat untuk dipikul bagi menjaga keenam-enam adik aku nie. . .Ada yang tanya aku, mesti susah nak jaga adik-adik yang ramai kan? Memang aku tak nafikan bahawa menjaga mereka amatlah memenatkan, dengan melayan karenah mereka lagi, kadang-kadang boleh buat aku naik gila!! Tapi, itu dulu. . sekarang tanggungjawab aku semakin ringan sebab kesemua adik-adik aku sudah semakin besar dan sebahagiannya mampu menguruskan dirinya sendiri. . sekarang cuma berbaki 3 orang lagi adik aku untuk diasuh, dimanja dan dibelai bagai menatang minyak yang penuh. . .giler ayat kau wawa. . .sentimental tue!!


gambar aku masa kecik. .masa nie, just 3 orang jer. . yang lain masih belum lagi wujud!

dah..dah..dah...toksah dok sensitip sangat. . .!!!
meh aku kenalkan sorang-sorang kat korang. . . .kenapa perlu sorang-sorang?? sebab, setiap perwatakan dan kelebihan yang terdapat dalam diri adik-adik aku adalah amat berbeza dan masing-masing mempunyai kelebihan yang tersendiri. . .dan dengan kelebihan inilah, kami bangga kerana mampu membanggakan kedua orang tua kami yang mengharapkan kejayaan anak-anak mereka....Alhamdulillah,dengan berkat kesabaran mereka semasa membesarkan kami, dan menjaga kami, kami mampu memberikan kejayaan yang tidak terhingga kepada ibu bapa kami. . .

Kita mulakan dengan adik aku yang pertama. . .


Si budak nie, namanya Izat. . .aku cukup bangga dengan adik aku yang sorang nie. .sebab apa?? selain daripada aku yang jadik BS masa STPM aritue, dia jugak turut sama tergolong dalam kalangan BS bagi SPM kat sekolah dia. . .si Izat nie jugak merupakan seorang YDP kat sekolah dia dan juga merupakan seorang pemidato di sekolahnya. . pencapaian pidato juga amat membanggakan sehingga mampu mencapai ke peringkat Kebangsaan. .itulah kelebihan adik aku .:)


yang nie plak namanya Dalila. . .merupakan ahli MPK di sekolahnya. . .
dia juga merupakan seorang yang cukup bijak dalam bahasa Inggeris, but kalau bab sejarah memang fail...hak8
mempunyai kelebihan dalam membuat kek. . dan selain aku yang pernah menjadi penyajak di sekolah, dia juga turut mengikut jejak langkah aku untuk turut jadi penyajak di sekolahnya. . pencapaian dia juga cukup cemerlang...dan taon nie, dia akan hadapi SPM!!!
gud luck ILA!!kak tin akan sentiasa doakan yang terbaik untuk ILA...oke!! saranghae!!




Baiklah, yang kat dalam gambar nie adik aku yang ketiga iaitu Alif.
Kalau nak dibandingkan dengan adik aku yang lain, aku lebih suka bawak si budak nie time nak pergi jalan-jalan. . sebab, kalau dia keluar ngan aku, tak banyak songeh.:) .dia turut jer ke mana aku nak pergi. . sampai kat kedai jual bra pon dia sanggup tunggu. .tapi kat luar kedai jerla. .pehal plak nak masuk kan? ? :)
selain daripada adik aku yang lain, dia sorang jer yang sekolah di luar kelantan. . rasa macam jauh jer kan? ? padahal dekat ganu jer pun. .tapi tetap jauh kalau korang pergi ngan jalan kaki kan . kan .kan??
kalau kat sekolah, dia nie aktif dalam bahagian pancaragam kat sekolah. .aku dah tak ingat dia main alat muzik apa. .tapi memang best la grup dia buat persembahan. .dah nampak profesional jer. .hehehe
Masa UPSR pernah jugak membanggakan ibu bapa aku ngan peroleh 5A. . aku harap, dia dapat ulang balik kejayaan dia untuk PMR pada tahun nie. .



Yang nie plak adik aku Zulaikha. .
kalau tengok muka budak nie, aku tak tahu tang mana yang abah aku, tang mana yang mama aku. .kalau aku dah seratus persent memang sebijik macam abah aku. .kalau budak nie,tak taula. .mama aku cakap, dia ikut nenek ngan atuk aku. .haih!! macam-macam. . .tapi memang ada pon. .
kalau kat sekolah, dia merupakan pesilat sekolah dan pernah mewakili negeri Kelantan ke peringkat kebangsaan. . .sangat membanggakan!!! tahun depan kau nak exam UPSR!! buat leklok, jangan asyik dok main jer. . .



Yang nie namanya Fatimah Azzahra. .tapi just panggil Ara jer. .sebab apa panggil Ara? ? Hmmm...nie abah aku punya idea la nie kalau korang nak tau..masa ara dilahirkan, waktu tuh drama Sanay Wala Nang Wakas sedang populer. .jadi, dalam drama tuh ada watak yang bernama ara yang dilakonkan oleh Kristin Hermosa. .jadi, dia ambek nama tuh dan bagi kat si budak nih. .tapi dia bukan sajer2 ambek. .kalau diikutkan dengan nama belakang adik aku kan Azzahra, jadi, adala sipi sipi nak sama ngan panggilan Azzahra. .memang tak dinafikan bahawa adik aku yang sorang nie memang bijak. .sejak dari kecil lagi. .aku suka tengok cara dia belajar, sebab budak nie kalau nak belajar tak payah disuruh. .kalau sesetengah budak yang lain, macam aku masa kecik2 dulu, memang liat gila nak baca buku. .bukan setakat nak baca buku, nak pegang buku pon aku malas. . .hehehe. .tapi tu dulu. :)
Aku tak tahulah hobi budak nie apa, tapi sebab hari2 aku tengok budak nie dok baca buku, myb suka membaca la kot!! kalau tak membaca, mesti dia akan cuba mengeja perkataan yang dia nampak. . .

And lastly, is Ain!!



si budak nie baru 6 tahun. . tapi, kalau bercakap memang kalah para makcik yang selalu ngumpat tiap-tiap petang kat bawah pokok jambu tu tau!! otak budak nie memang geliga dan superb! kalah ngan otak aku. . .
dulu, aku ngan adik aku tak rapat sangat. . takde manja-manja bagai nih! tapi sekarang, macam belangkas. . .memang aku rapat giler !!. asal lalu tepi aku jer, mesti aku cubit pipi, cium pipi and give a love hug kat dia..tengoklah gambar kat atas tuh, macam mana aku takleh nak cium, pipi tembam dia tuh buat aku geram tau tak! Dulu, aku kedekut giler kalau nak beli jajan kat adik aku . . tapi sekarang, aku tak kesah dah berapa duit aku habes belikan jajan kat budak bertuah yang sorang nie. kalau aku keluar pergi mana-mana, mesti aku akan belikan air vitagen yang ada 5 botol pelbagai perisa tuh bawak balik. . kalau beli satu kang, berebut plak..kalau tak beli langsung, memang aku berasa teramat amatlah bersalah. . :( kenapa? sebabnya, yerla, seharian aku bersuka ria kat luar , aku tak ingat langsung kat adik aku..jahat kan? jadi apa salahnya kalau beli sesuatu kat adik kita. .tak rugi pon!! diorang semakin sayang adalah! hak7




So, itulah keenam-enam adik aku. . aku rasa bersyukur sangat sebab diorang jadi adik aku. .sebab diorang memang cemerlang gemilang dan terbilang dalam semua perkara baik dari segi akademik mahupun kokurikulum. . dan yang lebih penting diorang mampu mengembirakan kedua orang tua aku dengan memberikan kejayaan masing2!!!
Alhamdulillah. .

"till then"

Khamis, 11 April 2013

"First Giveaway by sis Zeera"


Assalamualaikum. . .

join GA lagi!!!




klik gamba untuk join!!

Saya nak menang hadiah dan dibloglist by nabila biela

Assalamualaikum....lama giler tak join GA. . .now, aku akan join GA sepuas-puasnya...hehehe




klik banner kalau nk join oke!!


SENARAI HADIAH
VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10

Bukti yang aku dah like and follow. . .




Isnin, 8 April 2013

Cara Mengatasi Sunburn . . .


Assalamualaikum. . .

Apa kabar semua? tehee :) jarang giler aku berblog kan? rasa macam nak bagi pelempang tak? meh2,aku siap-siap nak bagi pipi aku yang tombam nih kat korang...tampaq sesuka hati. .oke?

hehehe...back to my agenda,korang perasan tak kalau korang yang pakai tudung selalu ada kesan sunburn kat bahagian tepi pipi korang tuh? Jangan kata korang jer, aku pon mengalami benda yang sama tau!. .aku kerap dapat sunburn nie masa aku bersekolah dedulu..bajet sangat nak kata kau tak bersekolah sekarang erk!!  Dulu, masa aku sekolah naik motosikal ngan kawan aku. .time-time pagi tuh, okelah sikit sebab matahari malu-malu nak keluar. .then after nak balik umah, matahari makin berani plak keluar..siap pancarkan sinaran UV yang merbahaya pulak tuh. .jadi, lagi teruklah aku kena sunburn. .dahla rumah aku jauh. .sabo jela. .

Dulu aku just focus pada study and jarang sangat jaga kecantikan muka bagai nih.nak. nak plak masa nak dekat exam besau, lagila aku tak peduli tang muka aku nih. . .mama aku pon pesan, tak payah jaga sangat muka tuh, cukup cuci muka,pakai sunblock and pakai bedak jer. . .sebab dia takut aku stress, nak jaga pointer exam lagi, nak jaga muka lagi, haish!! gila aku dibuatnya....

So, sekarang aku dah bebas daripada semua tuh, tak perlu nak pikir pasal exam lagi. .semua dah lepas dan tamat dengan jayanya. . hahaha...Jadi masa aku sedang bercuti selama sembilan bulan nih, aku nak grab balik muka aku yang dulu!!. . .takmo ada kesan-kesan sunburn bagai nih!

So, aku pergi kat farmasi yang berdekatan, dan beli satu krim nih. .haaa...nie la yang aku nak share kat korang nih. .krim nih memang sesuai sangat bagi korang yang mengalami sunburn tuh. .

 

tada!!! nie la krim yang aku pot pet pot pet kat korang tuh!! nama krim nie ialah VIZOMET. .krim nih adalah untuk memulihkan balik kulit kita yang mengalami sunburn tau!! harga pon murah. . .kalau kat Kelantan nie, harganya hanya RM8 bagi 5gram....kalau kat negori korang aku tak tau la.. .

Cara-cara nak pakai krim nie senang jer, hanya pakai sekali sehari sebelum korang tido. . .kenapa kena pakai sebelum tido? yela, kalau korang dah tidur macam mana nak pakai kan?? cis, bodoh giler lawak kau wawa!! Bukan apa, kalau korang pakai pada waktu korang tidur, kulit kita sedang bernafas dan berehat daripada terkena kotoran. .dan pada masa tu jugak kulit kita sedang di baik pulih. .jadi ia mampu memberikan kesan yang lebih cepat. .

Sekarang Alhamdulillah, kulit muka aku semakin pulih dan kesan sunburn semakin hilang. . .korang pon cubalah pakai. .dijamin selamat. .

oke!! chow.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com