HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Khamis, 31 Januari 2013

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Assalamualaikum . . .


klik banner tuk join...

Kalau aku, lagu yang aku paling minat setakat nie ialah lagu daripada penyanyi yang bernama SE7EN!!!
apa? tak kenal?? hahaha. . . se7en nie artis korea la....
kalau korang yang minta korea mesti tahu lagi nie, iaitu Somebody Else....

nak tahu kenapa aku suka lagu nie? sebab lagu nie rentaknya menarik sangat. . 
dan aku suka tengok dia menari. . kalau korang nak tahu lagu dia macam mana, klik play la...




Lirik:



Ne ape inneun nol chama aneul su obso
Hanmadil mot-he na meiriroke
Barabogoman isso
Jigeum ni du nunen imi ore jon buto
Nega anin dareun geu sarami
Nol bomyo utgo soisso
Morojineun ne dwit moseubi nal butjapgo isso
Dwidorabolkka hotdwen gidereuran-go
Nol gidaryo onjekkajina
Somebody else
Niga saranghaneun somebody else
Nan yogi soinneunde
Nol gajil su omneun goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Somebody else
Nan yogi soinneunde
I modeun-ge kkumin-goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Barabol su itjiman dagagal su obso
Yonggiga obso morojil got gataso
So i’m waiting and i’m waiting
Kkeuchi odinji moreujiman
Jongmal babo gatdago modu mal-hajiman
Amudo ne mameul molla
Ojing-nomaneul hyanghe ttwioganeun
Ne simjangeul momchul suga obso
Morojineun ne dwit moseubi nal butjapgo isso
Dwidorabolkka hotdwen gidereuran-go
Nol gidaryo onjekkajina
Somebody else
Niga saranghaneun somebody else
Nan yogi soinneunde
Nol gajil su omneun goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Somebody else
Nan yogi soinneunde
I modeun-ge kkumin-goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Geujo nigyoteman itge hejulle
Jigeum iderodo naneun hengbokhe
Noye dwieso noreul wiheso
Gidarilge geunalkkaji
Niga saranghaneun
Somebody else
Niga saranghaneun somebody else
Nan yogi soinneunde
Nol gajil su omneun goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Somebody else
Nan yogi soinneunde
I modeun-ge kkumin-goramyon
Ni giokgwa chumchugo sipo
Somebody else

Rabu, 30 Januari 2013

Blog Berwajah Baru!!!

Assalamualaikum!!

Apa? tersalah masuk blog orang lain? cop . cop . cop .  bagi aku jelaskan semuanya okey. . .sebenarnya, apa yang korang nampak dan lihat serta look dengan mata korang yang tak berapa nk cerah tu adalah benar sebenar benarnya adalah blog aku iaitu blog WAWAROSLI .
Hehehehe. . .saje jer tukar mood nak tengok backgroud aku yang baru. . . biar aku semakin semangat nak menaip dan korang semakin berebut nak baca entry aku wakakaka...

Okey, kalau korang nak tau, aku nie bukannya pandai sangat bab edit-edit blog nie. . setakat yang simple-dimple tu bolehla. . . aku sebenarnya dengan secara sukacita telah menyerahkan diri  blog aku untuk di make up oleh seorang blogger yang sangat pandai dalam bab-bab edit blog nie. . .insan yang telah menjadi juru make up blog aku ialah saudari NAJIAH !!!

Bagaimana aku boleh jumpa dengan akak nie? ehem . ehem . dengan apa lagi, blogwalking la sayang oi!! first time aku tgok blog dia, memang lain dari yang lain...dan apa yang paling aku suka dengan akak nie, dia sangat peramah dan sangat bertolak ansur dengan kliennya termasuk aku. . .huk8

Nak tengok blog akak nie??


nah!! tengok puas2 biar sampai lebam biji mata korang. . .cantik kan?

Selain aku, akak nie dah banyak design blog untuk orang lain . . korang boleh tengok hasil-hasil rekaannya di SINI

Kalau ada sape2 yang nak mintak designkan blog korang, jangan malu-malu dan jangan segan -segan untuk mengambil akak Najiah nie sebagai pereka designer blog korang. . sebab apa? selain hasil designnya yang cantik dan ohsem, harga untuk full design pon tersangatlah murah. just RM30 jer. . korang boleh bayar melalui bank atau topup jer kat akak nie. . aku pun just topup jer kat akak nie. . nak pergi bank, jauh siot!!!

Selain design full blog, korang boleh jugak order untuk design benda lain . . .seperti banner, half blog and so on... bayaran pon berpatutan seperti berikut . . . 


so apa lagi, jom order dari akak nie!! 
chow!!

p/s: thanks akak sebab telah memake up kan blog wawa. . .suke sangat!!!


Rabu, 23 Januari 2013

5 Tips Ketenangan Jiwa Semasa Bekerja

Assalamualaikum...

Korang perasan tak, setiap kali budak-budak habes SPM ker, or STPM ker, mesti diorang akan cari keje tuk sara hidup diorang kan? Kalau budak tu hidup macam kais pagi makan pagi kais petang makan petang tue, mesti nak cari keje tuk sara hidup. . tapi lain pulak bagi orang yang mempunyai segala kemewahan. Mereka cuba jugak nak cari keje sbb ada yang kata mereka nak tahu bagaimana susahnya nak cari nafkah. selain tu jugak,diorang nak berdikari kalau-kalau diorang berada dalam kesusahan nanti. .takkan nak harapkan mak ngan ayah lagikan??(bagus betul kalau budak2 skarang berfikiran macam nie...i like! !) kitakan semakin hari semakin matang, jadi kita kenalah cuba cari inisiatif tuk sara hidup kita..tambah plak kalau kta dah habis sekolah dan cuti panjang. .lainlah kalau masa kecik-kecik dulu. .bangun tido jer, mintak nasik, bangun tido jer, mintak duit, mintak itu, mintak ini. .

Yang sebenarnya, aku bukan nak bebel pasal budak lepasan sekolah cari keje. . nie haa, aku nak share tips kat korang bagaimana cara untuk memberikan ketenangan jiwa masa bekerja. .

Yang pertama : Setiap tempat yang kita bekerja tuh, mesti ada bos kan? tak kira lah laki ke pompuan. .jadi, untuk memberikan ketenangan jiwa masa bekerja, korang perlulah menyukai bos korang atau setidak-tidaknya menghormati beliaw kerana pangkatnya lebih tinggi daripada korang. . jangan plak korang cari gaduh ngan bos korang. . tak pasal-pasal kena buang keje. .kan dah rugi...

Yang kedua : Yang nie paling penting dalam alam pekerjaan iaitu rakan sekerja. memanglah kadang-kadang kita mempunyai perselisihan faham ngan rakan-rakan kita. .tapi, semua tu boleh dielak. . Sekiranya wujud sesuatu masalah ngan rakan sekerja yang lain, korang cuba-cubalah mencari jalan penyelesaian yang diplomatik untuk menyelesaikannya. Sebagai contoh, berbincang secara elok dengan rakan sekerja anda. . jangan main sergah jer. . sampai bila pun tak habes. . last-last, nak pegi keje pon takde mood. . bahaya tue. .

Yang ketiga : Kadang-kadang dalam satu hari tue, kita akan diberi berlambak-lambak kerje yang perlu disiapkan. .perkara nielah yang akan membuatkan kita tension kan? So, untuk menyelesaikannya, kita hendaklah fokus pada kerja-kerja yang penting dulu dan habiskannya terlebih dahulu. .maksud aku, buat keje tue, jangan main tangguh-tangguh. .lepas siap yang penting, barulah kita fokus pada keje yang lain. . boleh kan? ?

Yang keempat: Walaupun kita sebagai seorang pekerja yang sentiasa sibok ngan kejenya, kesihatan jugak perlu dijaga. .kesihatan tu penting untuk kita melaksanakan segala tugas kita. . apa yang korang perlu buat ialah dapatkan tidur dan rehat yang cukup. Tidur yang cukup amat penting sebab mampu mengembalikan semula tenaga yang telah hilang. .selain tu jugak, otak juga dapat direhatkan setelah sekian lama korang memerah otak korang tuk menyumbangkan idea keje korang. .tak baik seksa otak korang tau!! nanti korang jadi sewel, nak?

Dan yang terakhir sekali : Maafkan semua orang sebelum dan selepas korang bangun dari tidur. .maafkan setiap insan yang berada di sekeliling korang sama ada famili korang, sanak saudara, kekasih dan rakan-rakan sekerja korang. . memaafkan orang lain mampu memberikan jiwa kita tenang kerana dapat menghilangkan segala keresahan hidup. .cuba korang bayangkan, kalau dalam hati korang penuh ngan sifat mazmumah, mesti hidup korang tak tenteram kan?? asyik-asyik nak cari kesalahan orang lain jer. . tak penat ker? ?

So, aku harap, dengan 5 tips yang aku kasi kat korang nie, korang dapat mengubah diri korang supaya menjadi seorang insan yang lebih baik. .tak rugi kalau kita cuba untuk memperbaiki diri kita , malah, kita akan disayangi Tuhan. .sape taknak kan? ?

semoga korang sukses selalu  ok!!!
chow! !



Isnin, 21 Januari 2013

Topup Giveaway by FD

Assalamualaikum...

Haaa...pagi2 lagi aku dah bersemangat nak join segmen or GA. .huhu. .semangat kan? ?
Today, aku ada join GA yang telah dianjurkan oleh cik FatinDiana nie. . .
Syaratnya simple jer. . .tak perlu taip banyak-banyak. kalau nak taip banyak-banyak pon, lantak korang lah. .

klik banner tuk join..

arap-arap korang sudi join GA nie k!! takmolah menang sorang2...huk8

mangsa ciuman:


Selamat BerGA!!

Ahad, 20 Januari 2013

GA | 2013

Assalamualaikum

Sekarng aku ada join satu GA yang dibuat oleh Puan Hayati. . .serius aku suker, sbb hadiahnya adalah sebuah produk yang terkemuka kat Malaysia nie. . .aku jugak merupakan pengguna setia produk nie. . nak tau produk apa???
meh3 nak tunjuk. . .

haaa...macam mana, suka tak???
huhu,aku sukewwww sangat. . .

rugi kalau korang tak join. .syarat2nya mudah macam sekut jer..hiks8
kalau nak join, klik SINI

Tag:


Selamat BerGA!!!










"My First Giveaway by Echa".

Halu!! join GA lagi! !

klik banner tuk join!!!

selamat bersegmen!!

Cordy Belle

Assalamualaikum...

Haaa..hari nie,wawa nk memperkenalkan satu produk yang sememangnya amat diperlukan oleh kaum wanita yang begitu mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit iaitu CORDY BELLE.

Mesti semua orang yang masih tertanya-tanya tentang produk nie kan?? So,untuk entry kali nie,wawa nk bongkarkan segala rahsia yang terselindung dalam produk nie..kalau korang nak tau,produk nie telah menyembuhkan ramai orang yang menghadapi penyakit kulit..

Bagi menguji keberkesanan produk nie,Wawa pon cuba mengamalkan produk nie...Alhamdulillah,kesan nya amat menakjubkan. Wawa mengalami masalah kulit muka yang serius,seperti sunburn,kulit berminyak,berjeragat,kusam,dan lain2..selain daripada masalah wawa nie,masalah - masalah lain pon boleh diubati.produk CORDY BELLE nie bukan sahaja untuk kesihatan dan kecantikan wajah,malah untuk seluruh anggota badan..

CORDY BELLE merupakan satu produk yang diperbuat daripada 20 jenis buah,codyseps dan air hexagonal. Dalam kandungan CORDY BELLE nie juga terdapat ramuan herba mahal seperti Kultur Cordyceps Ekstrak, Manjakani Ekstrak,dan Pueraria Lobata Ekstrak yang membantu dalam penjagaan dalaman dan luaran. Epal Polifenol pula membantu dalam meningkatkan kesihatan kulit,rambut dan sistem badan.

Disamping itu,Cordy Belle ini berfungsi sebagai KOLAGEN yang membantu dalam mengukuhkan struktur kulit dan tisu sel serta secara semulajadi diperlukan oleh setiap individu untuk menghalang tanda2 PENUAAN, menjadikan kulit lebih lembab dan elastik..huhu..sape yang tak nak kan?? Kepada Para Ibu,Kakak2 yang ingin mengelakkan diri daripada tanda2 penuaan,wawa syorkan korang guna produk nie...huhuhu..tak rugiii...Antara Kolagen yang digunakan adalah ikan, strawberi, blueberi, raspberi, elderberi ,blackcurrant, AOX dan Vitamin C.





Sebenarnya,banyak lagi fungsi yang dapat kita ketahui apabila kita mengamalkan minum CORDY BELLE nie...seperti:








dan



jadual nie telah menunjukkan antara manfaat yang dapat diperolehi daripada ramuan CORDY BELLE nie..setiap ramuan CORDY BELLE nie mempunyai manfaat yang tersendiri tau!! sebab tue hasil apabila kita minum minuman nie sangat cepat dan terbaikkk...




 Manakala,graf yang nie plak menunjukkan tahap keberkesan CORDY BELLE dalam meningkatkan kekenyalan dan ketegangan kulit.


Haaa...apa tunggu lagi,akak2,adik2,datin2 dan cik2 sekalian..Cubalah produk CORDY BELLE nie kerana ia sememangnya yang terlaris dijual diatas keberkesanannya dalam merawat penyakit kulit dan lain-lain.HanyaRM205 sekotak yang mengandungi 20 sachet.(harga termasuk posting fee)
Kepada sesiapa yang ingin mendapatkan produk ini,korang boleh isi borang dengan klik di BORANG


Akak Scha dan Abg Awal pon telah mencuba minuman Cordy Belle nie...korang bila lagi??

Segmen : Saya Nak Cursor Name By Hawa

Assalamualaikum. . .

Sebenarnya, ari nie aku nak rehatkan diri daripada menceburkan diri dalam GA atau segmen yang dibuat oleh blogger kita . .oleh kerana aku ditag oleh tuan empunya GA nie, aku terpaksa membatalkan niat tak baek aku tue dan terus join GA beliaw. . tambahan plak,hadiah beliaw sngat menarik minat aku untuk join. .huhu
kalau korang nak join, jom klik kat banner kat bawah nie k!!!



Oleh sebab hadiah yang beliaw nak bagi adalah sebuah cursor yang tantek, so, korang perlu bagitau ciri2 cursor yang korang nak tau!! kalau yang aku punyer adalah seperti berikut . . 

Nama: Wawa Rosli
Warna Font: #FE2EF7
Jenis Font: 
http://3.bp.blogspot.com/-AXzuk79pBBU/UO2yD07GuJI/AAAAAAAAA24/CAEca0wsoxs/s1600/DaesungBigBang.png

So,
Selamat bersegmen!!!

Tag :


Sabtu, 19 Januari 2013

SHORT SEGMENT BY NAA

Assalamualaikum...

Hari nie, aku bersegmen lagi! ! hak8 . . sukew3! ! ! Segmen kali nie, telah dianjurkan oleh seorang akak yang chatek n sweet gitchu. . I like her soooo much! ! huhu.
korang pon jom lah join skali. . takmo lah aku sorang jer yang dapat adiah tue. .(kalau boleh la. . )
Caranya,senang jer. . just klik banner chomel tue, daaaannnn. . .



langkah yang paling utama, korang perlu follow blog dan like fanpage akak kitew nie. then,korang perlu taip entry pasal segmen nie dan tampal banner tu kat entry korang. .pastu,korang perlu letak banner blog korang sebab salah satu hadiahnya nanti, beliaw akan promote blog kitew tau!! kalau ada fanpage pon, korang leh letak gak. . (kalau korang adala...kalau aku,hareeemmm...)
and last skali, korang perlu tinggalkan link korang kat komen akak kitew nie ok!!!
mudah dan cepat bukan? ?
so, apa tunggu lagi, cepat2lah join skarang. . sebab tarikh tutup penyertaan akan ditutup pada 21 hb jan nie..(alamak, esok dah doploh! !)
Harap2 aku dapat menang GA nie. .doa2kan aku k!!

oh, lupe. .nak bagi gambar header blog. . .


nah, ambekla akak chomel! ! blog kitew nie tak cantek mana . .malu plak nk letak gambar nie...

Anyong!!!


Jumaat, 18 Januari 2013

Fivers Hijabis Giveaway II

Assalamualaikum....

Hari nie, Wawa join GA lagi tau! jangan jelez k!! wink8 ^_^
Untuk GA kali nie memang sangat unik seunik tuan punya GA nie. .sebab apa? cuba korang tgok blog beliaw kat SINI . . cantik kan!! Wawa tak tahulah sama ada tuan punya GA nie dah kawen ke blom..huhu

Kali nie,Wawa takmo taip banyak2, kalau korang nak join, just tekan banner kat bawah nie. . .



Rugi tau kalau korang tak join..sebab pelbagai hadiah yang menarik disediakan oleh tuan punya GA nie. . kalau nak tgok, klik HADIAH nie . .

Komen About Hijab :

Hijab merupakan sesuatu yang wajib dilakukan oleh orang wanita muslim. .Sebab apa? hijab mampu menutup aurat seperti yang disyariatkan oleh ISLAM itu sendiri . .maksud aurat di sini ialah rambut kita. .
Sekarang, terdapat pelbagai jenis hijab yang dapat kita lihat . .bermula dari kain tudung bawal,hinggalah ke turban. . ada yang mengatakan kalau memakai hijab, kita tidak boleh mengikuti perkembangan fesyen masa kini . .sape cakap? kalau kita tengok, terdapat pelbagai fesyen yang dapat kita lihat. .aku sebagai wanita muslimah mampu mangikuti perkembangan fesyen pada masa kini walaupun berhijab. .kadangkala,aku lihat, orang yang berhijab lebih cool berfesyen daripada yang tidak memakai hijab. . huhuhu
So,apa tunggu lagi, yang masih tidak berhijab tue, cuba2lah biasakan diri untuk berhijab. best tau!! till then















Khamis, 17 Januari 2013

Simple Birthday Giveaway by Kay SBK

Assalamualaikum...

Semalam dah berGA . .hari ini , aku berGA lagi!! wink3! ^_^
Wah. . .aku suker gila sekarang sebab ramai Blogger yang sudi buat GA . .(nanti korang join GA aku plak k!)

Hari nie,aku ada join GA yang telah dianjurkan oleh Blogger yang akan menyambut hari lahirnya nanti . . huhu dah semakin tua la akak kita nie..hak9(jangan marah yerr...)

Korang pon, meh la join skali, sebab terdapat pelbagai hadiah yang menarik yang telah disediakan oleh akak kita nie. . bila lagi nak merasa orang yang akan sambut hari lahir bagi hadiah kat kita kan?? selalunya, orang yang sambut befday tulah yang akan dapat hadiahnya. .haaaa sebab tulah aku suka kat akak nie. . bila nak sambut hari jadi jer, dia bagi hadiah kat orang . .hak8

nak tau hadiah apa?? jeng3 . .


Hadiah simple dari saya :
1) Full edit template blog | Doodle x1
- Banner blog | Doodle
- Single Full Doodle
2) Full edit template blog | Doodle x1
- Banner blog | Doodle
Single Half Doodle
3) Full edit template blog | Simple/Biasa x1
- Banner blog
4) Full edit template blog | Simple/Biasa x1
5) Header | Doodle x 2
6) Header | Biasa x 2
7) Banner blog | Doodle x 2
8) Banner blog | Simple/Biasa x 2
9) Single Full Doodle x 2
10) Single Half Doodle x 2

haaa...apa macam? suka tak , suka tak ,! kalau aku, memanglah suka . . .

bagaimana nak join? ? korang klik jer banner kat bawah nie . .

So,apa tunggu lagi, cepatla join k!!

Sebelum aku nak hentikan jari jemari aku yang dok ketuk ketak kat keyboard nie, aku nak ucapkan Selamat Hari Jadi!!! Semoga akak sentiasa dirahmati oleh ALLAH tak kira dimana jua akak berada....huhu




Rabu, 16 Januari 2013

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih.

Assalamualaikum..

Hari tue, aku ada join satu segmen dari Abang Hanif.Untuk kali nie pulak, aku ada join satu segmen yang dikenali sebagai Segmen Top Up by Blogger Emas Putih . . huhu , semakin maju aku dalam bab2 bersegmen nie kan! nak buat segmen daripada diri sendiri masih malas menyelubungi dahku. .ngeh3

Dalam segmen nie, hadiah yang ditawarkan adalah top up sebanyak RM5 bagi 10 blogger yang bertuah. .(adakah aku tergolong dalam kalangan yang bertuah itu?Allah saja yang tau huk8)
So, apa tunggu lagi, join la sekarang. . sebab sekiranya penyertaan blogger dalam segmen nie adalah ramai, beliaw tidak akan ragu-ragu untuk mengUPkan jumlah blogger bertuah untuk memenangi top up tue...huk8

Macam mana nak join?? klik banner nih :


So,Selamat Bersegmen!! 

p/s: mintak2lah aku menang segmen nie...nak top up! !




Isnin, 14 Januari 2013

Kontes Nivea Pure&Natural Cover Photo

Assalamualaikum...

Tadi,aku ada join kontes dari Nivea. .Kontes nie bertujuan untuk korang mengetahui sesuatu produk dan manfaat bahan yang digunakan.

Kalau korang join kontes nie,korang mungkin berpeluang untuk mendapat hadiah wang tunai sehingga 6 ribu hingget. wahhh..banyak tue..suka tak , suka tak ? sape yang tak suka kalau dapat hadiah wang tunai kan?? hak8..Selain hadiah wang tunai,kita juga akan mendapat produk NIVEA PURE & NATURAL jugak tau!!

So,apa tunggu lagi, klik la kat SINI . Alamak! salah link plak..hak8..saje nak ambek kesempatan kat korang  di tengah malam-malam buta nie...huhu sorry ! Korang perlu klik sini -----> 



 https://www.facebook.com/mynivea/app_464719020233968 
Tarikh penyertaan akan dibuka dari 3 januari 2013 hingga 28 februari 2013 jer tau!!So, no lambat-lambat join kontes nie..huhu..rugi kalau korang taknak join.

Mudah jer kalau korang nak join kontes nie..apa yang korang perlu buat iailah
1. klik link yang aku bagi tadi.
2.klik go to apps
3.klik like tau!(kalau tak like,jangan harap nak join..)
4.kemudian korang tekan JOIN NOW.. isi apa yang patut dalam kotak yang disediakan. .(isi betul2 tau!!)
5.kalau korang nak tau,kalau korang klik like kat fanpage tadi,korang akan diveri baucher sebanyak RM3


Selepas tue,korang perlu ikuti langkah nie plak:
1. Pilih salah satu template yang krang suka.
2.Then,korang muat turun gambar korang..tak kiralah sama ada gambar tu dari simpanan komputer korang atau dari pesbuk.
3.Lepas tue,korang perlu letak hiasan ramuan yang diberikan ke dalam foto korang tue..ejasla kedudukan hiasan tu biar nampak cantek yerr...
4.Kemudian,klik preview...siap!!

opp!! jangan tergesa2..selepas korang bertungkus lumus memerah keringat menghasilkan cover foto tadi,korang perlu memilih pick the pic profile dengan pilihan lencana yang sesuai ngan korang.
Then,cover foto tadi akan dimuatkan dalam gallery macam kat bawah nie...


Ingat!! semakin tinggi jumlah vote,semakin cerah masa depan korang tuk menang..huhu
huhu. . alang2 dah join tue,vote Wawa Rosli gak tau!!
thanks korang!!

Sabtu, 12 Januari 2013

Jom Join GA Hanif Idrus Blog!!!

Salam..

Just a short entry . . hari nie,aku ada join satu GA khas buat Blogger kat luar sana . .
aku pon dah join,sebab kita akan dapat hadiah keychain sekiranya kita mempunyai pengomen yang terbanyak . . hhuhuhu . . suka tak? suka tak?

So apa tunggu lagi,join sekarang!!

just klik banner nie jer . . then,korang buatlah apa yang patut . . syarat2nya pon dah tersedia dalam empunya GA nie ok!!


Selamat Mencuba!!

Khamis, 3 Januari 2013

Carta Makanan Feveret Beta!!

Assalamualaikum!!!

Buat ape tue? ada sibuk kaaa??..hahaha..thanks sebab sudi jugak korang singgah di blog aku yang berapa nak femes cam Kak Hanis Zalika tue,walaupun korang tengah sebokkk ngan hal korang masing2kan??
hari nie,aku just nak share kat korang tentang makanan kegemaran aku..ape kelas nak tau pasal makanan kegemaran wawa rosli tue,bukannya femes pon!! buang perasaan cam nie yer para pembaca sekalian,tak baek...apa salahnya lau nak share something kat para rakan blogger kan??berdosa kerrr???

back to the point.Aku sebenarnya seorang yang melantak apa saja yang terhidang kat depan mata aku..bukan ape,rezeki jangan ditolak,bala jangan dicari yer dak??hehehe.tapi,yang frustnyer,aku nie seorang pesakit yang menghidapi penyakit resdung.so korang tau apa maknanya kan...aku tak voleh makan seafood,budu,dan makanan yang memberikan aku alahan.sedihkan!!:(

tapi aku nie spesis manusia yang degil yang teramat sangat!! walaupun aku akan mendapat alahan lau makan something yang gatal2,tapi aku makan gak. Kesudahannya pada keesokan hari, bunyi bersin dari hidong aku yang besar nie telah memecahkan kesunyian di rumah aku..dan pada masa tu jugaklah,segala tisu dan kain sapu tangan akan menjadi mangsa aku untuk menyekat segala cecair yang keluar dari hidong aku..ada pernah satu kali, aku makan kerang rebus terlalu banyak,mata aku jadi bengkak..seksa beb!! lau nak bayangkan situasi masa tue,mata nie rasa macam nak terjatuh jelepok jer kat atas lantai..berat siooottt!!!
tapi aku tak pernah nak ambek segala ikhtibar daripada kejadian tue...kan aku dah kata,aku nie spesis yang degil tahap dewa!!so,macam mencurahkan air ke daun keladi lau korang nak nasihat kan aku pon.teeet ^_^

baiklah..skang nie aku nak dedahkan peti rahsia makanan kesukaan aku..macam retis plak nak dedahkan rahsia bagai nie hakhakhak...jeng.jeng.jeng...makanan feveret aku di tempat yang ke lima jatuh kepada...bunyi dram sikeet...

tadaa!!


nasi ayam!! tapi yang paling menjadi feveret aku bila nasi ayam tue adalah daripada air tangan omma aku sendiri.memang lain daripada yang lainlah rasa nasi ayam yang omma aku buat.rasa rempahnya fuuuhhh..cukup segala-galanya.

seterusnya,di tempat yang keempat jatuh kepada...

asam pedas ikan paten.first time masa makan ikan paten masak asam pedas nie,rasa terhina pulak diriku yang kudus ini.yerla,nama aku pun seiras2 ngan ikan nie.sape yang tak terasa macam makan diri sendiri kan??tapi,lau tak makan rugi.aku lau makan asam pedas memang tak boleh terima ikan lain.sebab ikan nie memang kaw kaw lau dimasak asam pedas.rasa lemak ikan tue,masam2 kuah asam pedasnya peeeerrrgghh!! sodap gila!! memang aku bagi full star tuk makanan  nie.tambahan plak lau omma aku masak. omma aku lagi.hehehehe

baiklah,di tempat yang ketiga dimenangi oleh....


ikan siakap nam prek pau.pelikkan bunyik menu nie!hahaha.sebenarnya,jenis masakan nie adalah daripada negara jiran negeri kelantan iaitu Thailand.Sawadikap!!haa..yang nie memang bukan daripada masakan omma aku.tapi daripada restoran pemes yang terdapat di kelantan.selalunya,nak makan ikan nie aku akan pergi keluar ngan famili aku,dan kitorang bukan melahap ikan nie jer,oppa aku akan order tomyam campur,udang bungkus,telur dadar,nasi puteh, ngan kailan ikan masin.setiap kali keluar satu famili,hidangan nielah yang selalu kami order.tak pernah nak change ngan menu lain.macam tak ada menu lain kat restoren tue ahaks! :p

 ditempat yang kedua pula,jatuh kepada...


mee kari udang.....aku memang suka sangat ngan mee kari udang nie.walaupon menjadi naib johan lam makanan feveret aku,tapi aku tak pernah nak belajar masak masakan nie.semuanya aku serahkan kpd tukang dapurku yang tersayang.hahaha.jahat tak aku.bukan aku tak pandai masak okey!!cuma aku kalau bab2 main ngan santan mantan nie,aku leceh sikit.contohla kalau aku try nak buat mee kari udang nie,then fail,kan membazir namanya..pastu kena beli santan yang baru lagi.santan bukan murah sayang oi!! 100gram pun bapak mahal lau nak beli.lainlah nak perah sendirikan!!tapi rajin sangat ke aku??fikir-fikirkanlah.

Lastly,juara bagi ketegori makanan feveret Wawa Rosli jatuh kepada.....

tadaaaaa...

Yong Tau Foo.haa...yang nie memang aku naik hantu lau makan makanan nie.setiap hari rabu pada waktu petang,aku akan bersiap2 tuk bawa vespa aku ke pasar malam.di pasar malam tue,hanya sebuah gerai jer yang jual makanan nie.Yong tau foo kat gerai makcik nie memang fofular di tempat aku.tapi aku kureng betol ngan servis makcik nie.tak mesra lam langsung! kita sebagai penjual,haruslah sentiasa senyum dan memberi layanan yang superb kepada pelanggan kita. nie tidak,muncung mengalahkan angsa kat depan villa aku.naseb baek sedap.lau tak, takmo beli kat tempat dia dah.hehehehe.poyo betol!!selalunya,aku akan ambek telur puyuh,fishball,mini hotdog,kueh tiaw,ngan kangkung.yang lain aku takde selera nak makan.kihkihkih!!!

Haaaaa...sekarang korang dah tau carta makanan kegemaran aku??aku bukan saja nak menunjuk2 bahawa aku nie jenis selera yang tinggi,tapi aku just nak share kat korang jer.korang pom boleh aper share makanan feveret korang kat ruangan komen aku nie.dapatlah aku tahu makanan feveret korang.then korang share2lah tempat2 makan yang sedap kat tempat korang.myb silap2 haribulan,bila aku nak terbang ke negori korang aku tak perlu nak perah otak aku tuk cari tempat makan yang sedap dan murah.korang bersedia menolong?? hahaha..thanks.

klah,entry panjang bebenor nie.see you soon. bye!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com