HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Rabu, 17 Julai 2013

Medical Check Up

Assalamualaikum. . .

Bagi yang pernah mendapat tawaran belajar macam aku, mesti tak akan terlepas dari sesi yang amat menggerunkan bagi aku iaitu Medical Check Up.Kalau korang nak tahu, aku sememangnya tak suka ke hospital or klinik bagai nie. .tambahan plak, kalau kena cucuk. .aku memang seram giler kalau bab-bab cucuk-menyucuk nie. . kalau korang tak caya,tanya la mama aku. .

Untuk buat medikal check up nie kita perlu booking terlebih dahulu , sebab pihak hospital hanya terima 15 orang sehari sahaja. .depends kepada hospital. Jadi, baik korang pergi booking awal-awal. .lagipun, buat apa tunggu lama-lama, lepas nie banyak lagi benda yang nak di settelkan. . nak tunggu lepas raya? Hoi, kalau lepas raya, mesti susah nak buat, sebab masa tue, ramai orang berpusu-pusu nak buat medical check up. .

Kelmarin, aku dengan abah aku ke HUSM untuk di check up. Masa buat tue, memang tenang sangat-sangat. .takde tergesa-gesa bagai. .bayangan jarum cucuk bontot or lengan pon dah takde dalam kepala. Tapi, ada jugak part yang aku tak suka sepanjang medical check up kelmarin iaitu bab menunggu. .haih! naik krenn bontot tuan hamba tau dak!. .

Masa mula-mula sampai kat hospital, aku perlu daftar dulu. After daftar, terus pergi ke kaunter pembayaran. .bayaran pon tak mahal sangat. .RM50 jer. .berpatutan la jugak kan. . .ada sesetengah hospital tue, ambek bayaran RM80. .tapi, alhamdulillah aku dapat dengan harga yang murah. .hehe save budget abah aku ^^
Tapi, kalau korang buat dekat hospital swasta,memang mahal la sikit. .nama lagi SWASTA kan?

Lepas buat bayaran, bermula sudah sesi check up-mengcheck up nie. .mula-mula aku di X-Tray..alhamdulillah, tulang aku xde yang patah atau bengkok  macam perak man. .hehehe. .after that, aku buat test urine plak pon alhamdulillah aku bebas dari alkohol, dan benda-banda yang tak elok. .aku kan budak baik. Mama sentuh benda-benda haram tue. BERDOSA okey! ^^

And last skali timbang berat, ukur tinggi dan ukur ketajaman mata. .semuanya oke. .mesti korang tertanya-tanya, tentang sample darah kan? hmm, ekceli aku pon heran gak kenapa darah aku tak diambil. .walaupun dalam hati aku nie,fuhhh, lega yang teramat sebab aku dapat lari dari jarum cucuk bontot tue. .kekeke.Myb tak perlu kot, atau only hospital HUSM jer tak buat. .

So, tamat sudah entry aku berkaitan dengan medical check up nie. .maaf yer korang, gambar tak sempat nak ambek. .hehehe. .lupe nak snap. .eksited kemain sampai lupa nak snap gambar . .huhu
See u di lain entry oke!! wasalam.

4 comments

18 Julai 2013 1:05 PG

hehe. teringat engalaman usung x-ray
haha

22 Julai 2013 12:25 PG

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

22 Julai 2013 12:48 PG

heheheheheh....dah lama aku tak buat medical check up

28 Julai 2013 8:43 PTG

@Hanif Idrusyeke???? Haha...

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com