HOME ABOUTME BLOGSHOP TUTORIAL AKU&ONEW GIVEAWAY

Ahad, 25 Mac 2012

PerJalaNaN RND PaRt 1

salam perpaduan semua....
okey,today, tin2 nk share ngan korang tentang perjalanan pertama RND kitorang yang terlalu rumit nauzubillah nie..
sebelum tin2 pergi terlalu jauh sehingga tak tau jalan nk balik,tin2 nk introduce kat korang geng2 kepala pengat nie dulu...bermula ngan leader kitorang yang terlalu TINGGI orangnya n terlalu obses ngan kaler biru,iaitu tadaa...Che Mohamad Noor Fazli. Seterusnya si pemain gitar kelas aku iaitu Mohd Hazwan,diiringi(amboi diiringi nah!!) si master ekonomi (bukan masterchef K!!) Hafizuddin zakaria,then jejaka yang terakhir iaitu si tampan Wan Amirul Irfan..(PUPUNK, aku dah upgrade ur status, kasi royalty kat aku leh?? hehe)
baeklah,lau ada si kumbang, mesti ada si bunganya kan??(kasi ayat sastera sikit...ahaks!!) bermula ngan si kurus kengkit Nur Asfanadira@ asparagus,si minah merah Hazieta,si tembam Afiqa, yang terlalu pantas berkata-kata Nazifah, n yang akhir skali si kecil cinonet Fatin Najwa aka tin2...huhu..
selalunya, lau kita buat kajian,mesti ada objek yang nk dikaji kan?
? haa...lau korang nk tau, kitorang telah memilih tuk buat kajian tentang budu yang begitu digemari oleh rakyat KelaTe seperti tin2 nie...lau nk citer secara overall mmg x habes la sal budu nie kan??Hm...korang nk tau tak, budu nie, merupakan bahan kajian kedua kitorang...nak tau sebab apa?? it is bcuz,bahan kajian yang pertama susah nk cari maklumat..sebelum budu, kitorang nk buat kajian sal sarang burung walid...naseb baek sempat lagi nk tukar tajuk kajian nie,sbb bln 4 nie, tin2 nk present dah...(takut pon ada tau!!)
oleh kerana, kumpulan ktorang mempunyai kemudahan pengangkutan,so, senanglah nk buat kajian..kitorang pergi membuat kajian ngan menaiki kereta yang salah satunya,kereta tin2 sendiri.n yang satu lagi,si Fazli yang ponyer...smsa kitorang pergi kat kilang membuat budu nie,mmg seronok sangt,sbb kitorang dapat lihat satu persatu proses membuat budu nie...selain tu,dlm RND nie jgak, tin2 dapat keluar jalan
2 kat sekitar tumpat ngan kawan2 tin2..huhuhu...i love them...
hari tu mmg memenatkan sbb seharian tin2 pulas stereng keter...smpai lenguh dua2 tgn ku yang agak “kasar” nih!! hak8..nevermind...janji siap tugasan kitorang tuh...lagi cepat,lagi bagus...huk8
klah korang, kita jmpa lagi dlm entry perjalanan RND part 2 nanti...
~di kilang budu~
isi kak,jgn tak isi...nanti leh paw satu bila balik umah nanti...
wif Hafizuddin
tgok budu nie,tin2 rungsing takut jatuh n pecah....huhu
my close fwen afiqa
~di perusahaan kecil~
sesi temu bual bersama pengusaha budu
pekerja sedang mengira botol budu yang ingin di pasarkan
perbincangan antara leader wif ank buahnya
pekerja sambilan tanpa gaji hak8!!!

kamsahamnida pakcik, krana sudi memberi kerjasama yg jitu kepada kami...siap bagi free budu tempayan seorang sebotol lagi...
i like!!! yum3!!!
till then

Sabtu, 24 Mac 2012

KoLEkSi BaRu!!!


OI cik Hadek di blakang saner tuh!!! kau tonggeng depan kamera??? xpatut...xpatut...huh!!

lapar..lapar..lapar..!!!!!
mmg skang nie,aku sedang lapar sgt2...smp cacing kerawit lam perut aku pom mati kebuluran sbb xde makanan..aku pon dah letih berulang alik dari kubur tuk tanam cacing yg dah jadi arwah nie...
nevermind about kelaparan aku tuh!!!
aku baru jer balik dari cuci2 mata kat KBMALL wif my happy famili...huhu
mmg memenatkan...tapi aku seronok sgt!! sbb,skang ada sale handbag n shoes.....
uit3!!!
tgok duwet lam dompet,terus wat muka slamber..xmo pegi dekat kat sale tuh!! geram tol!!
time aku tengah keringlah dia nk buat sale...tapi,lam hati yg dah berkecamuk nie,mama suh aku pilih shoes....aku hepi giler time tuh!!
tanpa membuang masa,dengan sekelip mata,zassssss...aku pegi kat bhg kasut tuh....lam sibuk pilih kasut,ank mata nie, tetap nk tgok hndbang yang so vogue n cute tuhh!!! erggghhh...geram aku...tapi,air muka buat rilek jer,takot mama aku tarik aku pnyer saham nk dapatkan kasut tuh....kang2,yg dikejar x dapat,yg dikendong berciciran....hak8...tgok2!!! kan aku dah keluar ayat peribahasa tuh yg sememangnya aku x pernah hengat nk tulis peribahasa nie lam killer paper aku tuh!!!...
dekat setengah jam gak la aku cari kasut yg sesuai tuk aku nie...kaki aku nie, bkanlah besar sangat...just cari kasut yang bersaiz 5 or 6 jer dah memadai untuk aku yg berkaki kecik nie...huk8...
nk tgok tak kasut yang aku beli tadi???
bunyi dram sket!!!
tadaaaaa.....


cantek tak??? yang penting skali, dia kalis air, selesa n yanggggg paliiiiing penting skali kaler pepel yang menjadi igauan aku setiap malam...(yeker???)
jenis kasut nie mmg terhangat di pasaran buat masa skang nie...harga pon berpatutan...
just RM59 hengget 90 sen yer hadik2..akak2...abang2, lain punyer kasut...huwaaaa....
k lah korang...x mo cter panjang lebar sgt...omwork pon dah manggil2 suruh siapkan....bising betol!!!
bye2!!!!

Sabtu, 17 Mac 2012

PeMbUka KaTA RnD....


p/s: pitcha yang m'buatkan korang tergaru2 kutu~ ahaks~


HALU SUMER!!!

Semakin hari semakin malas tin2 nak publish entry baru...in addition,skang nie,tin2 n geng2 RND ngah bzy buat kajian about BUDU untuk kolokium pada bln 4 nie...
Mati2 ingat RND nie senang n seronok...nguper2nya,hampeh....susah nk mampus....lau mati pon, boleh hidup balik!!! huk9...
tapi, xkan tin2 nk tinggalkan blog nie smp bersarang kan??
hmmm...tuk entry kali nie,tin2 nk share ngan korang tntg perjalanan RND kitorang dari awal sampai akhir....
lau dari awal smp akhir, mestilah pnjang kan?? and korang mesti bosan bace entry yg pnjang berjela-jela kan???
okey, tuk memudahkan korang tuk bace n memahami satu2 perjlanan RND kitorang, tin2 akan buat 3 entry khas sal RND jer....tapi korang kena tggu la...tin2 akan update satu persatu entry tu..
ADA PAHAM??
till then.....

Ahad, 4 Mac 2012

~StOry AbOuT mY cAmPiNg~

hello guys!!!
watcha doing??
4 ur information,kelmarin tin2 baru balik dari Kuala Terengganu coz tin2 telah mengikuti satu perkhemahan agung tingkatan 6....mmg bezz giler...walaupun, ada satu dua perkara yg menyakitkan hati, tapi tin2 anggap sbgi satu cbrnla...
okey...sprti yg dijanjikan tempoh hari, tin2 nk share ngan korang about my cmping...
walaupun, juzt 3 hari jer berada kat saner, tapi tin2 mmg puas hatila...nak2 time daki bukit KeLuang tuh...tinggi siot kaw!!! nk habiskan jelajah lasak tuh, mmg sakitla,sbb bygkan selama 2jam stengah kitorang dok lam utan tuh, naseb baek xde pakcik misai datang sergah...lau x, mmg ini kali terakhirlah aku daki bukit...huk8..
smsa mendaki bukit tuh, mmg bnyak cabaranla..nasib baek tin2 nie tahan lasak...dah tahu selok belok mendaki bukit...dahla pada masa tuh hujan lebat turun tanpa henti..tanah plak licin..korang bayang sendirilah bagaimana tin2 nk hadapi semua nih...mmh lencun habisla baju ngan beg tin2..
itu sal daki bukit...pada sebelah malamnya, tin2 ngan geng2 satu khemah xdapat tdor..sbb khemah yg kitorang duduki tiris n bnyak air hujan yg masuk lam khemah...nasib baek x banjir....korang pikir sendirilah dalam pukul 3.30 pagi kitorang bangun dari tdo n pindahkan barang kitorang ke khemah urus setia...di khemah urus setia tuh, ada kawan lelaki yg tdo kat situ...so, terpaksalah kitorang tdor skali ngan diorang...tapi bukan rapat2 tau!! kitorang buat penghadang kat tengah2 n terus tdo...dahla pada masa tuh, hujan lebat, habis baju tin2...
pada keesokan harinya, kitorang perlu mengasah bakat kitorang melalui prtndingn malam bakat...Alhamdulillah, kitorang dapat gak nombor 3....tin2 jadi budak gedik ngan manja....malu siot tin2 dibuatnya...heehehee...
klah korang, tin2 nk chow lu...see u again!!
assalamualaikum...


~gambr2 yg sempat tin2 snap~


permulaan bagi mendaki bukit keluang


dalam hutan

yang baju hitam tuh, komander perkhemahan nie



tengah check keanggotaan

posing sebelum pergi mendaki!!!




rehat kat wakaf yang disediakan...



khemah aku yang tepi tiang tuh!!!


demonstrasi nk buat CPR...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full design and Custom Blog Design by jiakreatifelt.com